Tietoa palvelusta | Konkurssihuutokauppa

Tietoa palvelusta

Mikä on konkurssihuutokauppa.fi?

Konkurssihuutokauppa.fi-sivuston kautta voit ostaa konkurssipesien omaisuutta nettihuutokaupoista, sekä saada tietoa perinteisten huutokauppojen toimitusajoista.

Nettihuutokauppaan rekisteröityminen ja tarjoaminen

Jotta voit osallistua nettihuutokauppoihin, sinun tulee olla rekisteröitynyt palveluun. Rekisteröitymislinkki löytyy jokaisen sivun yläreunasta. Klikkaa rekisteröitymislinkkiä ja seuraa ohjeita rekisteröityäksesi. Kun olet rekisteröitynyt ja kirjautunut palveluun, voit tehdä huutotarjouksia. Tarjouksen tekeminen tapahtuu yksinkertaisesti asettamalla kohteen tarjousikkunaan vähintään minimikorotuksen suuruisen, sekä sen hetkistä korkeinta tarjousta suuremman summan, ja painamalla aseta tarjous painiketta. Tämän jälkeen tarjouksesi ilmestyy tarjouslistassa ylimmäksi. Minimikorotuksen suuruus vaihtelee kohteittain. Jos joku tarjoaa kohteesta tarjoustasi isomman summan, näet tämän reaaliajassa tarjouslistasta. Saat tällöin asiasta myös ilmoituksen siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet antanut rekisteröitymisen yhteydessä. Viimeiseen 15 minuuttiin sähköposteja tarjouksen ylittymisestä ei enää tule.

Nettihuutokaupan päättyminen

Jokaiselle huutokauppakohteelle asetetaan huutokauppa-aika, jonka päätyttyä korkeimman tarjouksen tehnyt saa asiasta tiedon. Kunkin kohteen jäljellä oleva huutoaika näkyy kohdeilmoituksen laskurissa. Mikäli kohteeseen lisätään huuto kun huutoaikaa on jäljellä alle 1 minuutti, kohteen päättymisaika siirtyy minuutilla eteenpäin. Näin toimitaan jokaisen huudon kohdalla, kunnes viimeisen minuutin aikana ei enää tule uusia huutoja.

Huomaathan että huutokauppailmoituksissa näkyvä laskuri ei välttämättä vastaa absoluuttisesti oikeaa jäljellä olevaa aikaa. Esimerkiksi internet-yhteyden katkeaminen tai selainongelmat saattaa aiheuttaa väliaikaisesti väärän jäljelläoloajan näyttämisen, vanhentuneen korkeimman huudon tai jopa virheellisesti huutokaupan päättymisen. Sivun uudelleen lataamalla varmistat, että kello ja hintatiedot näkyvät oikein.

Nettihuutokaupan maksaminen

Kun korkein huutotarjous on hyväksytty, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse sekä laskun. Myös omia huutojasi seuraavalle ”tilauksesi” sivulle tulee ilmoitus hyväksymisestä. Kun klikkaat maksulinkkiä, siirryt suojatulle sivustolle, jossa voit maksaa huutokauppakohteen. Maksutapana on verkkopankkimaksu. Mikäli kauppasumma ylittää 20.000 €, niin maksua ei enää voi tehdä verkkopankin kautta, vaan summa on maksettava saamasi laskun perusteella kunkin toimeksisaaneen asiakasvaratilille. Kun maksu on suoritettu, sovi huutokohteen noudosta. Yhteystiedot löydät saamastasi sähköpostista ja laskusta.

Huutokohteen noutoaika

Jokaisessa nettihuutokauppakohteessa ja laskussa on tieto mistä kohde voidaan noutaa, sekä mihin mennessä se tulee noutaa.

Nettihuutokauppakohteen korkeimman tarjouksen hyväksyminen tai hylkääminen

Kullakin toimeksiantajalla on oikeus hyväksyä tai hylätä tehty korkein huutotarjous.

Muuta

Tarkempia tietoja sivuston käytöstä näet käyttöehdoista.

Konkurssipesien realisointia koskevista säädöksistä voit lukea tarkemmin täältä: www.konkurssiasiamies.fi/fi/index/suositukset/realisointi112004.html

Asiakaspalvelumme tavoitat sähköpostitse osoitteesta: info (et) konkurssihuutokauppa.fi

Yksittäisistä kohteista voi tiedustella kunkin kohteen myyjältä. Yhteystiedot löytyvät huutokauppailmoituksista.